Ons Verhaal | Brand Mission

ONZE GROENE MISSIE DUURZAAMHEID.

Net als jij geeft Nature Box om de wereld.
Onze ambitie is om zoveel mogelijk recycled plastic te gebruiken voor onze producten. Daarom zijn de Nature Box verpakkingen gemaakt van 25% gerecycled plastic.

 

Maar ook sociale verantwoordelijkheid is voor ons belangrijk.
Nature Box werkt samen met internationale ontwikkelingsorganisaties en ondersteunt kleine boeren bij het duurzaam telen van grondstoffen. Op dit moment zijn al 2 organisaties actief - bedankt dat jullie ze met ons steunen! 

THE STORY ABOUT GUAR

Eén van de ingrediënten in Nature Box is guar, wat verzorging geeft aan huid en haar. Sinds 2017 ondersteunt Nature Box de guarboeren in India in het woestijngebied Bikaner in Rajasthan. Zij leren niet alleen hoe ze duurzame guar kunnen produceren maar ontvangen ook sociale ondersteuning in bijvoorbeeld het aanleggen van een moestuin.

 

Bekijk het filmpje om onze eerste resultaten te zien!  

THE STORY ABOUT PALM OIL

Daarnaast werkt Nature Box ook samen met Solidaridad, een internationale ontwikkelingsorganisatie die kleine boeren ondersteunt bij de duurzame teelt van palmolie in verschillende regio's over de hele wereld.

 

Leer meer over één van de projecten in Nigeria, waarbij kleine boeren getraind en ondersteund worden in het duurzaam produceren van palmolie. Hierdoor kunnen ze hun productiviteit verhogen en de negatieve impact op het milieu verminderen. Bovendien ontvangen de boeren een lokale certificering voor hun oogst.

 

Klik hier en reis mee door Afrika.