Skip to Content

VEELGESTELDE VRAGEN

Nee! Het testen van cosmetica en cosmetische ingredienten op dieren is verboden in de EU. Tijdens geen enkel moment van het productieproces worden dieren gebruikt om op te testen. We kunnen met trots zeggen dat ons merk compleet vegan en curelty-free is.

JA! Alle Nature Box producten zijn 100% vegan. We gebruiken geen dierlijke producten, bij-producten of derivaten. Hier hoort het niet doen van dierproeven natuurlijk ook bij. Zelfs je huisdieren zullen met je onder de douche willen als ze de heerlijke geuren ruiken. Natuurlijk kun je de producten niet op hun gebruiken he!

Palmpitolie is een essentiële grondstof voor de productie van surfactanten (d.w.z. de afspoelingsmiddelen). Duurzaamheid staat hoog bij ons in het vaandel. Nature Box heeft de krachten gebundeld met de ontwikkelingsorganisatie Solidaridad om lokale boeren te ondersteunen bij het duurzaam oogsten van palmolie in verschillende regio's van de wereld.

Nee, we gebruiken alternatieve conserveringsmiddelen.

Alle onderdelen van Nature Box zijn onderworpen aan Henkels sterke normen op het gebied van verantwoorde inkoop. Op het gebied van responsible sourcing zijn er twee specifieke projecten (we gebruiken massaal gebalanceerde palmolie, die de NGO Solidaridad sponsort. We integreren ook de massabalans van Guar, die de NGO Technoserve sponsort, zie hieronder). Nature Box-flessen worden gemaakt van 100% gerecycled plastic, het zogenaamde Social Plastic, dat wordt ingezameld op het strand en op het land. 

Recycling is onderworpen aan de lokale wetgeving en richtlijnen, waardoor er geen internationaal geldig antwoord beschikbaar is over de mate van recycleerbaarheid in %. Uit de materiaaltheorie is de verpakking echter 100% recycleerbaar.

Henkel draagt bij aan het verminderen van de CO2-voetafdruk in alle stappen van de levenscyclus van het product, en de meest gewogen factor in de CO2-voetafdruk van afspoelproducten is het gebruik van warm water bij de consument thuis. Het initiatief heeft tot doel de consument te motiveren om water te besparen bij het gebruik van onze producten.

Meer informatie is te vinden op: https://www.smarterinitiative.com/en/home.html 

Cold-pressed oils worden beschouwd als premium oliën door zorgvuldige extractie bij minimale warmte. Ze worden niet geraffineerd, niet verder verwerkt en behouden zo hun waardevolle vitaminen en anti-oxidanten. Cold-pressed oils staan bekend als gladmakende en hydraterende oliën dankzij gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren en vitamine E en voor het helpen van haar en de huid om haar gezondheid en zachtheid te behouden.

HOUDT HET HOOFD KOEL, NET ALS ONZE COLD-PRESSED OLIEN. 

Wat is nou precies een cold-pressed olie? Kom hier meer te weten! En psst, scroll naar beneden voor een video over het cold-pressed proces!

WE NEMEN AFSCHEID VAN SILICONEN, PARABENEN EN KUNSTMATIGE KLEURSTOFFEN. 

In tegenstelling tot veel andere lichaams- en haarverzorgingsproducten zijn onze producten vrij van siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen.

ONZE HELDEN

HOUD HET HOOFD KOEL, NET ALS ONZE COLD-PRESSED OILS

Houd het hoofd koel, net als onze cold-pressed oils. Vraag je je af wat precies een cold-pressed oil is? Laat ons je vertellen hoe deze kostbare natuurlijke oliën worden verkregen en wat hun voordelen zijn.

NIEUWSGIERIG NAAR INGREDIENTEN? CHECK DIT

Cold-pressed oils, stabilizers, hydroxyethycellulose, carbomer, xanthan gum… Vraag je je af wat dit zijn?